Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Uutisia/News

Vuosi 2018 alkoi hyvin surullisesti.

Jouduimme hyvästelemään rakkaan Cainin 11,5v iässä tammikuun alussa, vanhuus toi mukanaan vaivoja joista ei ollut enää parannusta. Ikivä on suunnaton.


Kennelimme on viime vuoden pitänyt hiljaiseloa, saimme perheenlisäystä ja lähes kaikki koirat veteraani ikäisiä. Vanhuksia vielä kotona on Damien joka täyttää pian 11v, Raiden 9,5v, Nova 9v, Mini 7v ja nuorin on Emma 5v. Vanhuksien kanssa mennään päivä kerrallaan ja toivottavasti saamme pitää heidät vielä pitkään luonamme.


Suunnitelmia tälle vuodelle on paljon, toivottavasti niistä edes osa toteutuisi. Ainakin yksi pentue suunnitelma kesälle/syksylle.


Kasvateista on aina ihana saada kuvia ja kuulumisia, jatkakaa ihmeessä niiden lähettämistä koskaan ei voi niitä saada liikaa!

19.3.2017


Amerikanakita Open Show 2017


Jymy voitti junior-luokan ja oli vielä neljän parhaan uroksen joukossa! Junior-luokassa uroksia oli viisi. Ensimmäinen esiintyminen junnuissa alkoi varsin lupaavasti! Mahtavaa Henna ja Jymy! Kotijoukot ovat erittäin ylpeitä!

5.2.2017

Parkano RN tuomarina Maija Mäkinen. Jymy upeasti PEK 1, KP & ROP PENTU! Arvostelu: 7,5kk maskuliininen pentu, jolla hyvät mittasuhteet, joka tässä kehitysvaiheessa antaa vielä kovin kevyen vaikutelman. Hyvä ylälinja. Hyvä kallo ja korvat. Kuono-osa saisi vahvistua. Ok purenta. Hyvä kaulan asento. Tasapainoiset kulmaukset. Vielä kapea runko, jossa ikään nähden hyvä syvyys. Hyvä häntä. Hyvät käpälät. Esitetään kevyessä pentuturkissa. Liikkuu tasapainoisesti sivusta, mutta vielä kapeasti edestä ja takaa. Ystävällinen käytös, mutta tarvitsee kehätottumista vielä käsittelyyn. Jymyn viimeinen pentunäyttely nyt takana, seuraavaksi kohti junnu-kehiä.

4.2.2017

Rakas Damien täytti tänään 10 vuotta! Damin ollessa nuori saimme lohduttoman diagnoosin Damin polville, niissä paha nivelrikko. En uskonut että yhteinen matkamme olisi pitkä, mutta Dami-papparainen voi paremmin kuin koskaan lievästä ylipainosta riippumatta. Polvet ei ole vaivanneet pitkiin aikoihin, ainoa "lääke" polviin on msm-jauhe kuureina. Toivomme että saamme vielä monta vuotta viettää yhdessä.

29.1.2017

Lahden pentunäyttely, tuomarina Eeva Resko. Tuloksena jälleen hienosti PEK1, KP ja VSP. Arvostelu: Hyvän kokoinen. Erittäin hyvä tyyppinen urospentu. Hyvä pää ja ilme. Sopivan kokoiset korvat. Hyvä ylälinja, häntä ja hännän kiinnitys. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä luusto. Hyvin kehitynyt runko ja pitkä rintakehä. Liikkuu kauttaaltaan hyvin ja esiintyy hyvin. Mahtavaa Henna ja Jymy!!

28.1.2017

Lahden pentunäyttely, tuomarina Harry Tast. Jymy hienosti PEK1, KP & VSP. Arvostelu: 7,5kk. Hyvä koko. Komea niska kaari. Rungossa tasapainoiset linjat. Urosmainen mallikas pää. Terävä ilme. Hyvä raajarakenne. Tiiviit käpälät. Kintereet Sisäkierteiset ja takaliikkeet ahtaat. Hyvä askelpituus. Kuvat ottanut Jenna Laurila.

21.1.2017

Turku Top Dog Show, tuomarina Volarikova Linda, Slovakia. Jymy toisessa pentunäyttelyssä ollen uros pentujen toinen. Arvostelu: Correct size & bones. Still needs time to develop head. Proper neck. Sufficient angulations. Needs a stronger topline. Dents to peace on the move. Definately needs more training when checking testicals. Tiukka tuomari kun kyseessä kuintenkin pennun arvostelu. Kiitos kuvasta Kati Kuoksa!

15.1.2017

Kaapelitehdas Helsinki, tuomarina Jetta Tschokkinen.​ Jymy ensimmäisessä pentunäyttelyssä ja näyttely ura alkoi todella hienosti! Jymy ROP pentu kera kunniapalkinnon. Tässä vielä arvostelu: 7kk, hyvin kehittynyt ja tasapainoinen pentu. Miellyttävä pää. Hyvä purenta. Hyvä kaula & ylälinja. Tyypilliset kulmaukset. Ikään näiden hyvä runko & etuosa. Oikein kiinnittynyt häntä. Kauniit käpälät. Hyvä karva. Liikkuu ja esiintyy hyvin.

7.1.2017

Sivuja päivitetty, lisää pentue suunnitelmista tulossa pian! Emman ja Fredin pojat Maro ja Jymy ovat saavuttaneet jo puolen vuoden iän, Marosta on tullut oikein komea karhu joka pitää hyvin vahtia ja viihtyy sohvalla. Jymy aloittaakin kohta näyttelyuransa ja vauhtia riittää edelleen vaikka muille jakaa. Kiitokset mahtaville omistajille kuvista ja kuulumisista!

7.6.2016

Emman kanssa kävimme röntgen kuvilla ja paljastui että neljä pentua tulossa, pentuja odotamme syntyviksi kesäkuun puolessa välissä.

------------------------------------------------------------------------------

6.6.2016

Jadella todettiin alku kesästä emättimessä kasvain, jota ei voitu leikata. Jadelta poistettiin kohtu ja munasarjat ajatuksella että kasvain olisi hormooneista johtuva ja siten lähtisi pienenemään kun hormoonitekijät poistettaisiin. Tähän antoi myös viitettä että kasvain tosiaan olisi hormooneista johtuva koska munasarjat olivat kystaiset. Näin ei kuitenkaan käynyt kasvain jatkoi kasvamistaan ja turhaa kärsimystä välttäen Jade nukkuu nyt ikuista unta. Damien oli mukana saattamassa kumppaniaan viimeiselle matkalle, Jade nukahti pää sylissäni rauhallisesti pois kivuista. Jadea jää ikävöimään moni ja olen todella kiitollinen näistä kymmenestä vuodesta jotka saimme yhdessä viettää. Hyvää matkaa rakkaalle sielunkumppanille, tapaamme vielä.

5.10.2006-6.6.2016

 Jade viimeisenä päivänä

------------------------------------------------------------------------------

13.5.2016

Emma ultrattu tiineeksi!

------------------------------------------------------------------------------

12.4.2016

Emma astutettu Fredillä!

------------------------------------------------------------------------------

4.4.2016

Kävimme Emman kanssa silmienpeilauksessa ja terveet silmät tytöllä todettiin.

------------------------------------------------------------------------------

11.11.2015

Surun keskellä ilo uutisia, Mini on tiineenä. Kävimme ultrassa toteamassa tiineyden ja odotamme pentujen syntyvän joulukuun alussa. Elämä jatkuu, Tina on tulevan pentueen isoäiti, joka lohduttaa paljon.

------------------------------------------------------------------------------

9.11.2015

Menetimme rakkaan Tinan, Tinaa vaivasi nisäkasvaimet jotka olivat levinneet. Tina kuoli kotona, lähtö tapahtui yllättäen mutta Tina sai olla perheen ympäröimänä viimeiseen hetkeen asti. Ei ole toista samanlaista, eikä tule. Tina oli aina ystävällinen ja valloitti monien sydämmet, häntä jäi kaipaamaan myös kotona tytär Mini ja vanha-herra Cain jonka kanssa olivat erottamattomat. Toivottavasti vielä tapaamme rakas Tina, parempaa koiraa en olisi voinut toivoa. Ikävä on suunnaton, kiitos yhteisistä vuosista ja kaikesta.

2.8.2007-9.11.2015

------------------------------------------------------------------------------

7.10.2015

Mini astutettu onnistuneesti Fredillä, mahdollisen tiineyden varmistamme sitten ultrassa!

------------------------------------------------------------------------------

4.10.2015

Sain surullisia uutisia että kasvattini Tatu, Wild Striker's Triton King Of Sea on menehtynyt vatsalaukun kiertymään. Hyvää matkaa "kultapojalle". Suuret osanottomme omistajille!

1.12.2010-3.10.2015

------------------------------------------------------------------------------

30.8.2015

Amerikanakitojen erikoisnäyttelyssä mukana veteraani Cain ja kasvatimme Soni tuli myös turistiluokkaan kilpailemaan. Oli todella lämmin päivä ja aivan ihana nähdä vanhoja ystäviä ja tuttuja taas pitkästä aikaa. Tuomarina näyttelyssä toimi Amburgey Nancy, joka on kotoisin rodun kotimaasta. Cainin tulos Vet Eri3 SA. Cain sai hienon arvostelun, kokoa Cainille toivottiin lisää: Very pretty head, good small ears. Broad topskull. Has good topline. Coat is bit burned at the ends. Would like to see him taller. Has good rear, front is ok. Sidegait is okei.

Soni turistiluokassa, mutta ei sijoitusta tällä kertaa. Arvostelu: Has good earset. Small eyes. Droad topskull. Good bone. Good leg To body proportioins. Good tailset. Narrow rear. Throws his front. His sidegast is ok. Sai myös kutsun paras häntä kisaan.

8.8.2015

Cain Turussa Vet Eri1 SA ROP Veteraani ja PU3, tuomarina Tschokkinen Jetta.

6.8.2015

Jade 9v, nauttii kesästä, SA:n kanssa tilanne ollut hyvä. Säännöllinen öljypesu auttaa ja kun vähän kylmempää ilmaa niin villapaita lämmittää :)

4.8.2015

Tina & Jeni, innokkaat metsälenkkeilijät. Vaikka äiti ja tytär harvoin toisiaan näkevät niin edelleen tulevat hyvin toimeen ja Jeni kunnioittaa vanhempaansa :)

1.8.2015

Porin kansainvälisessä näyttelyssä Fred ja Ulla hienosti kehässä pyörähtämässä saaden Avo ERI1 PU3 Vara-Sert ja Vara-Cacib! Tuomarina Delmar Sean.

13.6.2015

Salon kaikkien rotujen näyttelyssä Cain hienosti Vet Eri1 & Rop Veteraani! Tuomarina Honkanen Kirsi. Valitettavasti ei sijoitusta ryhmä kehässä, mutta muuten aivan loistava päivä!

Samana päivänä Fred Ullan kanssa Alavuuden kaikkien rotujen näyttelyssä ollen Avo ERI1! Tuomarina Erika Häkkinen.

1.5.2015

Toivotamme oikein hyvää vappua kaikille!

------------------------------------------------------------------------------

15.4.2015

Valitettavasti Tinalle ei pentuja tulossa, ultra näytti tyhjää. :(

------------------------------------------------------------------------------

28.3.2015

Cain kävi jälleen pyörähtämässä veteraanikehässä Turussa tuloksena Vet Eh, tuomarina Newhouse Robin Irlannista. Arvostelu: pleasing lad. Good neck. Correct topline. Correct bone and feet. Moves straight but close behind.

------------------------------------------------------------------------------

16.3.2015

Fred astui onnistuneesti Tinan, nyt odotamme ultraa jossa mahdollinen tiineys varmistetaan.

------------------------------------------------------------------------------

4.2.2015

Rakas Damien täytti kahdeksan vuotta! Vielä on vetreä papparainen.

24.1.2015

Kävimme pitkästä aikaan näyttelyissä pyörähtämässä, mukana tällä kertaa Cain ja Jeni. Paikkana Turku Kv ja tuomarina Irlannista kotoisin Catherine Rooney. Cain sai tulokseksi Vet Eri2 ja Jenille Jun Eri2. Mukavasti meni, Cain ensimmäistä kertaa veteraaneissa ja Jeni viimeistä kertaa junnuissa. Jenille vielä lisää harjoittelua niin hyvä tulee ;).

 Kiitos kuvista Kati Kuoksa!

24.12.2014

------------------------------------------------------------------------------

17.12.2014

Valitettavasti Miki jäi tyhjäksi :( Miki siirtyy nyt pois jalostuksesta ja viettää iloisia "eläkepäiviä" poikansa Pepen seurassa.

------------------------------------------------------------------------------

8.12.2014

Paljon onnea Emma ja Soni, kaksi vuotta!!!

Emma

------------------------------------------------------------------------------

1.12.1014.

Paljon onnea Tinan ja Saken pennut, nyt jo 4 vuotiaita! Onnea Nikita, Rhea, Mini, Jösse, Tico, Tatu, Cosmos ja Toro!!!

------------------------------------------------------------------------------

18.11.2014

Mikin ja Moskun mahdolliset pennut laitettu eilen aluilleen!

------------------------------------------------------------------------------

15.10.2014

Tina (C'sides When The Lady Smiles) ja Miki (American's Wild Striker) kävivät silmänpeilauksessa, edelleen molemmilla terveet silmät!

------------------------------------------------------------------------------

3.10.2014

Isot synttäri onnittelut ensimmäiselle pentueellemme, viisi vuotta mittarissa! Paljon onnea Dana, Zeta, Akuma, Taika & Tirri!!

------------------------------------------------------------------------------

22.9.2014

Tervetuloa Suomeen Torazo's Second To None, Fred!! Welcome to Finland Fred!!

Suuren suuret kiitokset Ullalle ja Markolle Fredin hakemisesta, sekä Lenalle ja Kerstinille että saimme tämän upean pojan!

------------------------------------------------------------------------------

21.9.2014

Hyvinkäällä, Jenille (Wild Striker's Will Of Fire) Jun Eri1 ja Emmalle (Wild Striker's Once Upon A Time) Nuo H, toinen oli vielä liian pentumainen ja toinen liian kaponen tuomarin mieleen. Tuomarina toimi Esa Ruotsalainen

------------------------------------------------------------------------------

8.9.2014

Paljon onnea 2v Pepe (Wild Striker's Lonely Rider)!!!

Äkkiä on aika mennyt, vasta se oli pikkuinen pennun pallero!

7.9.2014

Amerikanakitojen erikoisnäyttely Lahti, tuomarina Rune Fagerström. Tinan (C'side's When The Lady Smiles) sai arvostelun Val Eh, oli tuomarin mielestä hieman pulskassa kunnossa. Soni (Wild Striker's Son Of Anarchy) oli upeasti turisti luokan ensimmäinen ja vielä Special Best in Show 3!! Isot onnittelut Armille ja Jerrylle! Soni osallistui vielä paras alkuperäinen väri-kisaan ollen näyttelyn ainoa brindle, mutta voiton vei komea punainen uros. Hienosti poika jaksoi käydä useaan otteeseen kehässä ja vielä ensimmäistä kertaa!!

Kuvat © Jin Kaakinen - Ansu Photography

6.9.2014

Paljon onnea yksi vuotiaat Jeni, Chiko ja Poko!!! 

Kuvissa Poko ja Chiko

------------------------------------------------------------------------------

16.8.2014

Jeni (Wild Striker's Will Of Fire) pyörähti ensimmäistä kertaa kehässä Raisiossa tuloksena Jun Eh. Lisää treeniä vielä kaipaa Jeni sekä handlerina toiminut siskoni. Tuomarina Adamovskaya Elena, Venäjä.

------------------------------------------------------------------------------

8.8.2014

Tinan (C'sides When The Lady Smiles) kanssa kävimme kirjaimellisesti pyörähtämässä Maailman voittaja näyttelyssä, tuloksena Val EVA. Tuomarina Kuplyauskas Evgeny, Venäjä. Syy miksi Tina sai arvostelun ei voida arvostella oli silmien vuotaminen. Arvostelu alkoi lupaavasti ja kaikki oli erinomaista, mutta loppu lauseet sai kyllä ihmetystä aikaan: Eyes very good form, not dry, Every time crying ja siihen se sitten päättyikin. Kokemus tuokin, kiitos Milkalle Tinan kehään viemisestä ja oli taas mahtava nähdä paljon

tuttuja!

Kiitos Johanna Huovinen kuvasta!

------------------------------------------------------------------------------

28.6.2014

Toron (Wild Striker's Vulcan God Of Fire) kanssa olimme Forssan näyttelyssä ja tuomarina siellä oli Annamaria Tarján, Unkarista. Toro sai tulokseksi Avo ERI3. 

Kiitokset Maarit Haavistolle kuvasta!

-----------------------------------------------------------------------------

4.6.2014

Surun päivä, yhteisomistus poikamme Jake pahan sairauden vuoksi nukkuu nyt ikiunta. Hyvää matkaa ihanalle Jake-nallukalle, suuren suuret osanotot Tainalle ja Jukkalle! Elämä on välillä todella epäreilua. 

1.8.2009-4.6.2014

25.5.2014

Raita-paitamme Raiden juhlii 6-vuotis synttäreitään, onnea myös pentue sisaruksille!

------------------------------------------------------------------------------

24.5.2014

Kävimme Emman (Wild Striker's Once Upon A Time), Minin (Wild Striker's Nemesis The Goddess) ja Toron (Wild Striker's Vulcan God Of Fire) kanssa Kemiön näyttelyssä, tuomarina toimi Erja Nummi. Kaikki sai tulokseksi EH:n. Päivä oli todella kuuma, onneksi koirat jaksoivat siitä huolimatta esiintyä kehässä. Kiitos Miina Hemming kuvista!

Toro

 Emma

Mini

10.5.2014

Jade-mammukka juhlii 8-vuotis synttäreitään! Paljon onnea myös pentue sisaruksille!

Jaden iho oli selästä mennyt pahemmaksi ja sinne kehittyi haava, onneksi paikallis hoidolla sain haavan paranemaan. Muuten tilanne lähes ennallaan SA:n kanssa, kesällä selkeästi ihoon tulee karstaa herkemmin.

------------------------------------------------------------------------------

26.2.2014

Pikkaisen päivitystä, Jadelle puhkesi se kauan pelätty Sa viime vuoden syksyllä. Jadella ikää puhkeamis hetkellä 7,5vuotta. Tosiaan Sa:n puhkeaminen ei yllätys sinään ollut, koska Jaden molemmat vanhemmat kyseiseen sairauteen myös sairastuivat.

Tässä lyhyesti Sa:sta:

SA eli Sebaceous Adenitis

on koirilla esiintyvä perinnöllinen sairaus, joka aiheuttaa ihon talirauhasten surkastumisen. Sille luonteenomaista on elimistön oman puolustusmekanismin hyökkäys omia kudoksiaan vastaan. Hyökkäys kohdistuu talirauhasiin ja karvatuppiin, joihin se aiheuttaa tulehduksen. Seurauksena talirauhanen surkastuu ja karvanysty kuolee. Edetessään sairaus siis tuhoaa paitsi talirauhaset, myös koiran karvapeitteen. SA-koiralle onkin luonteenomaista kapinen olemus. SA ei kuitenkaan ole tarttuva sairaus, sen sijaan se periytyy vanhemmilta jälkeläisille.

Oireet Jadella alkoivat korvatulehduksella, jolloin raapi korvat aivan kaljuksi. Korvatulehdus väistyi antibiootti kuurilla, mutta silti korvalehdet jäi omituisiksi. Niissä iho oli ohuempaa ja hilseilevää. Pikku hiljaa karvattomuus siirtyi päälakeen joka alkoi myös hilseillä. Häntään tuli myös kalju kohta johon ilmeistyi ruskeaa karstaa. Suurin yllätys oli että ei aikaakaan kun turkki alkoi rähjähdysmäisesti lähteä kauttaaltaan. Koko talven nyt selkä on ollut aivan kalju. Päässä varsinkin eniten hilsettä ja karstaa. Hoitona Jade on saanut Megaderm-ravintolisä öljyä ja useita öljypesuja.

Onneksi itse koira ei ole muuttunut mitenkään, sama Jade vain rumalla turkilla! Jade oli kovin ihmeissään kun kylmillä keleillä joutuu käyttämään manttelia ja sitä aluksi yritti ravistella pois selästään. Nyt onneksi huomannut että ihan mukavahan se on! Eli tässä mennään päivä kerrallaan ja toivotaan että iho ei pahemmaksi enää menisi. Päivittelen Jaden kuulumisia taas myöhemmin lisää. Mielenkiinnolla odotan mitä kesä tuo tullessaan, Jade-rukka joutuu varmaan käyttämään t-paitaa ettei kalju selkä kärähdä auringossa.

Jaden kuva albumi: http://s65.photobucket.com/user/Karkki6/library/Jade%20ja%20Sa

Damien taas jakselee todella hyvin, polvien nivelrikko ei ole poikaa vaivannut. Ainoa miinus että on lihonut kivestenpoiston jälkeen, mielenkiinto tytöistä siirtyi ruokaan. Mutta vaikka painoa on tullut lisää poika voi jopa paremmin kuin luuviulu aikoinaan, silloin kun ei ruoka maistunut kun piti tyttöjä kyttäillä.

Muilla koirilla kuulumiset ennallaan, Emma ja Mini jaksavat aina vääntää ja leikkiä, Tina aina rapsutuksia vailla ja toipunut hyvin pentujen saannista. Nova ja Raiden erottamaton pariskunta, parhaat vahdit pihalla.

Kesällä meitä tulee näkemään näyttelyissä ainakin Toron, Emman, Minin ja Jenin kanssa!

Iso kiitos kasvattien omistajille kuvista ja kuulumisista! Facebook on sitten kätevä paikka pitää yhteyttä!

------------------------------------------------------------------------------

1.12.2013

Suuren suuret kolmi vuotis onnittelut Rhealle, Nikitalle, Torolle, Cosmokselle, Jösselle, Tatulle ja Ticolle!! Toivoopi Mini sisko ja Tina-äityli!

Mini vietti synttäreitään ottaen rennosti.

8.9.2013

Paljon onnea yksi vuotiaalle Pepelle!

------------------------------------------------------------------------------

5-6.9.2013

Synnytys ei mennyt ihan niin kuin piti, kaksi ensimmäistä pentua syntyi täällä kotona, tosin pitkä synnytys väli. Kului sitten useampi tunti ja Tina sai kovia polttoja ja petaili ja välillä ponnisteli mutta ei mitään tullut. Jouduimme eläinlääkäriin ja puolessa välissä Turun moottoritietä Tina synnyttääkin pennun takaluukkuun. Minä sitten keikun sinne taakse ja nappaan pennun ja alan hieromaan sitä mutta ei ollut enää mitään tehtävissä. Pentu oli erittäin suuri narttu, joka oli ollut muiden tukkeena. Eläinlääkärissä Tina ultrattiin ja ainakin yksi elävä pentu näkyi. Tina sai oxitosiinia supistuksia auttamaan kun raukka meinasi nukahtaa ja oli aivan loppu pitkän synnytyksen jäljiltä. Uros pentu syntyi pian sen jälkeen ja viimeisenä sitten vielä tumma narttu, joka valitettavasti oli kuollut.

1.9.2013

Olimme Amerikanakitojen erikoisnäyttelyssä Hollolassa ja tuomarina oli Dave Chapman Kitsune-akitas kasvattaja englannista. Päivä oli vähintäänkin mielenkiintoinen, suurin osa paikalla olleista koirista sai laatu arvostelun hyvä tai tyydyttävä. Monelle jäi kyllä epäselväksi mistä moinen arvotelu niin monelle upealle koiralle. Meillä mukana oli Emma, joka oli 7-9kk pentujen toinen. Kasvattimme Toro sai arvostelun hyvä ja vanha neitimme Jade sai tyydyttävän. Toro sai myös kutsun paras häntä kilpailuun, mutta ei jäänyt odottamaan tälläkertaa kehää epävakaan sään ja kotona odottavan koira kaverin vuoksi.

Päivä oli tapahtuma rikas, ihana nähdä vanhoja tuttuja, Emman veli Sonikin tuli käymään ja se on sitten kasvanut komeaksi nuoreksi mieheksi. Vettä tuli vähä väliä, jopa kaato sateessa sai seistä kehässä.

Jaden arvostelu: Would like more under filling in cheeks. Ok ear placement, Good top line. Good crest of neck. Ok front. Low tailset, Poor movement. Jade se päätti että minähän en kaatosateessa juokse!

Toron arvostelu: Masculine head. Good bite and eyeshape. Good crest of neck. Good topline. Good tail. Ok front. Weak in rear. Wide in front on the move. Good coat condition

Tintti mamma kotona kasvattelee mahaansa, vuorokausia nyt 54. Ensi viikolla odotamme pentuja syntyviksi.

30.8.2013

Kävimme Tinan kanssa röntgenissä, ainakin viisi pentua tulossa!

24.8.2013

Meillä voidaan erittäin paksusti, ensi viikolla varataan aikaa röntgeniin ja silloin selvinnee kuinka monta pikkuista massussa on.

9.7.2013

Cain juhlii tänään seitsen vuotis synttäreitään ja juuri sopivasti Tinan ja Cainin mahdolliset pennut ovat tänä juhlapäivänä saaneet alkunsa. 

10.5.2013

Juhlimme Jaden seitsen vuotis synttäreitä jätskin kera, joka onkin Jaden suurinta herkkua.

Jade had her birthday, she is now seven years old. We had some ice cream with our birthday girl.

24.2.2013

Osallistuimme Amerikanakita Ry:n järjestämään Openshow ja Top-amerikanakita kisaan. Jade oli pitkästä aikaa kisaamassa avoimessa luokassa ja pärjäsikin yli odotusten ollen Avo narttujen toinen! Kerrankin Jadella oli hauskaa näyttelyissä ja se jopa juoksi kehässä! :D Lähemmäs viiden vuoden tauko näyttelyistä näemmä tehnyt muutoksen.

Jaden lisäksi matkassa mukana oli Tina joka oli kisaamassa Top-amerikanakita tittelistä, Tina oli hienosti viime vuoden näyttelypiste-kisassa narttujen neljäs ja vielä hyvin vähäisellä käymisellä. Menestystä ei tällä kertaa tullut, mutta kokemusta rikkaampana poistuimme ja mahtavat palkinnot mukanamme.

Kuvan ottanut Erika Häkkinen

------------------------------------------------------------------------------

4.2.2013

Damien täytti tänään 6 vuotta! Paljon onnea mussukalle! Damien is now six years old! Happy B-day goofyboy!

24.12.2012

8.12.2012

Synnytys ei mennyt ihan niin kuin odotettiin, jouduimme lähtemään aamuyöllä päivystykseen ensimmäisen pennun synnyttyä kuolleena ja toista ei alkanut useaan tuntiin kuulumaan ponnistuksista ja supisteluista huolimatta. Päivystyksessä Nova sai supistuksia auttamaan kaksi piikkiä, joiden jälkeen pennut tulivat nopeaa vauhtia ulos. Kuudesta pennusta elävänä syntyi kaksi pentua, uros ja narttu. 

7.12.2012

Nova kävi keskiviikkona röntgenissä ja 6-7 pentua kuvassa näkyi! Melkoinen maha on jo ja pentuja odotellaankin pian jo syntyviksi.

1.12.2012

Paljon onnea Tinan ja Saken pennuille! Kaksi vuotta tuli täyteen!!!

Happy Birthday to Tinas and Sakes pups! Now two years old!

-----------------------------------------------------------------------------

8.9.2012

Mikin ja Raidenin ihana uros pentu syntyi! Tässä kuva pienokaisesta vastasyntyneenä:

31.8.2012

Mikin kanssa kävimme tänään röntgenissä katsomassa kuinka monta pentua mahasta löytyy, noh yksi pikkuinen maha asukki sieltä sitten löytyi :D Pikkuista odotamme syntyväksi syyskuun alussa.

1.9.2012

Hollola, Amerikanakitojen Erikoisnäyttely, tuomarina Purnell-Carpenter Meg, Uk.

Tinan kanssa lähdimme erikoisnäyttelyyn kisaamaan ja tuloksena Val Eri, paikalla myös tytär Nkita ensimmäistä kertaa kehässä saaden Nuo Eh. Aivan mahtava päivä ja paikalla paljon upeita koiria, sekä mikä parasta paljon ystäviä joita taas ei vähään aikaan ollut nähnyt.

16.6.2012

Helsinki Kv/Helsinki Int. Tuomarina/judge Agafonova Elena, Venäjä/Russian

Tinan kanssa Aptus show:ssa pyörähtämässä. Tina hienosti Val Eri1 Sa PN2 ja Vara-Cacib.

With Tina again in showring, she did well champpionclass Exc1 CQ BB2 & Res-Cacib

------------------------------------------------------------------------------

9,.6.2012

Salon ryhmänäyttely/Salo Groupshow. Tuomarina/judge Musterhielm-Ehnberg Zidy

Matkassa mukana omassa kotinäyttelyssä Nova ja Tina. Tina hienosti Val1 Eri Sa PN1 ja Vsp ja Novalle Avo H.

Groupshow in Salo, your "homeshow". Tina was champpionclass Exc1 CQ BB1 and BOS and Nova openclass G.

Kuvat ottanut Maarit Haavisto

26.5.2012

Jälleen Tinan ja Minin kanssa kävimme pyörähtämässä näyttelyissä, tällä kertaa paikkana Kemiö, jossa tuomarina Soile Bister. Tuloksena: Tinalle Avo Eri1 Sa pn1 Sert & Vsp -> Tina sai kolmannen Sertinsä joten hänestä tuli SUOMEN MUOTOVALIO!!! Minille Jun H, liikkeistä.

In Kemiö group show judging Soile Bister Tina was Openclass Exc1 CQ BB1 CAC BOS and she is now FINNISH CHAMPPION!! Mini got Juniorclass G.

12.5.2012

Jälleen mahtavia uutisia Norjasta! Rhea on ollut tänään Jun Eri1 Sa ja PN4!!

Again great results from Norway! Rhea Jun Exc1 CQ and BB4!!

------------------------------------------------------------------------------

6.5.2012

Äiti-tytärtiimi Tina ja Mini käväisivät Pöytyän näyttelyissä, jossa tuomarina oli Erja Nummi.Tulokset olivat yli odotusten: Mini junioriluokan Eri1 ja Tina Avo Eri1 Sa pn1 Sert ja Vsp!! Mahtava aloitus!

Tina and Mini went to Pöytyä goup show and judge was Erja Nummi. They did both great: Mini Junorclass Exc1 and Tina Openclass Exc1 CQ BB1 Cac and BOS!!Great results!!!

Tina

Mini

3.3.2012

Norjasta jälleen hienoja uutisia! Rhea oli Vsp kera sertin!! Paljon onnea Bentelle ja Rhealle!

In Norway Rhea (Wild Striker's Rhea Mother Of Gods) was her first show in this year and she was BOB junior, BOS with CC! Congratulations to her owner Bente Vedal!

------------------------------------------------------------------------------

1.2.2012

Raiden (silmät tutkittiin 26.1), Miki, Tina ja Mini kävivät silmien peilauksessa ja kaikilla terveet silmät, ainostaan Minille tuli merkintä lievä distichiasis kun toisessa silmästä löytyi yksi ylimääräinen ripsi.

Raiden, Miki, Tina and Mini had their eyes examinated and they all have eyes clear! Only Mini will have mild distichiasis marking, she had one extra eyelash in her other eye.

------------------------------------------------------------------------------

21.1.2012

Turku Winter Dog Show, Tuomari/Judge Leila Kärkäs

Tina pärjäsi hienosti pitkän tauon jälkeen tuloksena: AVO ERI1ja SA sekä PN2 saaden VARA-SERTIN ja VARA-CACIBIN..

After long break from shows, Tina had great result: BB-2 RES-CAC RES-CACIB Open Class Exc 1 & CQ,

------------------------------------------------------------------------------

24.12.2011-31.12.2011

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta kaikille!!

Merry Christmas and Happy New Year!!

1.12.2011

Paljon onnea Mini, Rhea, Nikita, Toro, Tico, Cosmos, Tatu & Jösse! Niin se ensimmäinen vuosi vierähti!

Happy Birthday Mini, Rhea, Nikita, Toro, Tico, Cosmos, Tatu & Jösse!

------------------------------------------------------------------------------

9.11.2011

Saimme kuulla surullisia uutisia, Tinan pentujen isä Sake on poistunut keskuudestamme. Kiitos ihanalle Sake-vaarille ja omistajalle Tuulalle että sain Sakesta upean pentueen.

I had some sad news, Tinas puppies father Sake is no longer with us. Thank you dear Sake and his owner Tuula from our magnificent litter, he will continue living through them.

8.11.2000-9.11.2011

18.9.2011 Norways Chihuahuaklubb's show in Mossehallen

Rhea Norjassa upeasti Jun Eri1 SA PN1 SERT & VSP!!! Mahtava uutinen ja olemme todella ylpeitä tästä kaksikosta!!

Rhea in Norway continues her show winning being Junior class Exc1 CQ BB-1 CAC & BOS!!! Iam so proud from these two!!!

3-4.9.2011 Norway

Sain hyviä uutisia Benteltä, Rhea aloitti hienosti juniori luokassa ollen lauantaina: Jun Eri2 SA & PN3 ja sunnuntaina: Jun Eri1 SA ROP-juniori & PN3!! Mahtava aloitus!

I got good news from Bente, Rhea started her juniorclass with great result, Saturday: Juniorclass Exc2 CQ & BB-3 and Sunday: Juniorclass Exc1 CQ BOB-junior & BB-3!!!

-------------------------------------------------------------------------------

27-28.8.2011 Tervakoski KV, Tuomarina Tapio Eerola

Nikitalle PEK2.

Nikita puppy class second.

-----------------------------------------------------------------------------

21.8.2011

Heinola kaikkien rotujen näyttely, Tuomari Annamaria Tarjan Unkari.

Minin ja Tinan kanssa jälleen näyttely reissussa, Tinalle PN4 sija kera Avo Eri2 ja SA:n. Mini hienosti Rop-pentu kera kunniapalkinnon.

In Heinola Tina BB-4 Open Class Exc 2 & CQ and Mini BOB-puppy!

-------------------------------------------------------------------------------

14.8.2011

Turku elonäyttely, Tuomari Marianne Holm.

Ensimmäistä kertaa tänä vuonna omien koirien kanssa kehässä, oli kyllä kivaa pitkän tauon jälkeen! Tinalle AVO ERI 2 SA PN2 VARASERT ja Mini pentujen toinen. Mukana oli myös kasvattimme Zeta ja Nikita. Zetalle NUO ERI 1ja Nikita oli Rop-pentu kera kunniapalkinnon!! Oli siis aivan mahtava päivä ja parasta oli myös nähdä ystäviä pitkästä aikaa!

Today in Turku Tina BB-2 RES-CAC Open Class Exc 2 & CQ, Nikita BOB-puppy & Mini Puppy Class 2, Zeta Intermediate Class Exc 1. It was so fun to be in dogshow after long break! Day was great and it was so good to see some friends!

I'm a paragraph. Click once to begin entering your own content. You can change my font, size, line height, color and more by highlighting part of me and selecting the options from the toolbar.

2.3.2011

Nyt on Novan ja Mikin terveystulokset saatu. Novalla lonkat B/B ja kyynärät 0/0, sekä Novan silmät peilattiin tänään terveiksi! Mikin lonkat B/C ja kyynärät 0/0.

------------------------------------------------------------------------------

7.2.2011

Miki kävi terveystutkimuksissa 1.2 ja Novan kanssa kävimme tänään samaiset tutkimukset tekemässä. Molemmilla tytöillä on selkä terve ja loppuja tuloksia odotamme innolla kennelliitosta.

Miki and Nova had their health examinations done and both girls have their backs clear, no spondylosis! Rest of the results we are waiting from the kennelclub.

------------------------------------------------------------------------------

22.1.2011

Turku Kv

Tuomarina Mery Chantal

Siskokset Dana ja Zeta pyörähtivät näyttelykehässä, Zeta ensimmäistä kertaa. Dana totaalisen kaljuna sai laatuarvostelun Jun Eh ja Zeta sai laatuarvostelun Jun Eri ja oli junnu narttujen kolmas. Molempien tyttöjen suoritukseen olen tyytyväinen, tosin Danalle hieman kehätreenausta ennen seuraavaa näyttely käyntiä! :D

------------------------------------------------------------------------------

17.1.2011

Pennut kävivät terveystarkastuksessa ja saivat parvo rokoitteen. Kaikki pennut terveitä! Loppu viikosta alkavat pennut muuttamaan omiin koteihinsa, hyvää matkaa pennuille kohti uusia seikkailuja! Muistakaapas omistajat ikävöivää kasvattaja tätiä kuvilla ja kuulumisilla!

---------------------------------------------------------------------

30.12.2010

Tähän vuoteen on mahtunut paljon iloja ja suruja. Vihdoin saamme ensimmäisen pentueemme Wild Striker's kennelnimen alle, Novan ja Raidenin pentuja ikävä kyllä emme saa kennelnimellemme koska käytännön syistä pentue rekisteröitiin silloin pelkästään Markuksen nimiin ja nyt kun kennelnimen haltioita on kaksi niin se estää pentueen rekisteröinnin meidän kennelnimellemme... Kiitos kennelliitto mukavasta säännöstä.

Näyttelyissäkin on tullut mukavasti menestystä, vaikka todella harvakseltaan tänä vuonna on niissä tullut käytyä. Tina sai ensimmäisen Sertinsä ja toivottavasti pentujen jälkeen palauduttuaan niitä se kaksi lisää saataisiin.

Erittäin surullisena asiana on että Damienilla todettiin molemmissa polvissa nivelrikko joulukuussa 2010. Nyt menemme Damin kanssa päivä kerrallaan ja toivottavasti "pieni" poikamme saa olla seurassamme vielä monta vuotta ilman että polvet pahemmin vaivaavat.

Iso kiitos kasvattien omistajille kuvista ja kuulumisista! Niitä aina vaan lisää tulemaan! Ja toivottavasti saataisiin ensi vuonna jokinlainen tapaaminen järjestettyä!

Iloinen asia tietenkin on Tinan ensimmäinen pentue, jota olikin jo hartaasti odoteltu. Kaikki pennuista ovat todella valloittavia tapauksia ja kyllä sitä taas saa varautua nenäliinoilla kun noin kolmen viikon päästä koittaa luovutus.Tosin neljä poikaa etsivät vielä omia kotejaan ;)

Ensi vuodelle on myös paljon erilaisia suunnitelmia: Pentue suunnitelmia, näyttely reissuja ja jos vihdoin saisin aikaiseksi aloitettua Jaden kanssa mejän.

Siispä toivotamme kaikille oikein Hyvää Uutta Vuotta 2011!

------------------------------------------------------------------------------

8.12.2010

Pennut nyt viikon vanhoja!

Puppies are now one week!

1.12.2010

Tina synnytty kahdeksen suloista pentua, joista kolme on tyttöä ja viisi poikaa.

Tina had 8 puppies, 5 boys and 3 girls.

23.11.2010

Kävimme tänään Tinan kanssa röntgenissä ja siellä todettiin että ainakin kuusi pentua on tulossa ja samalla katsottiin myös selkä joka on puhdas!

Tinas belly is xrayed and at least six puppies is comming, and Tinas back is clear no spondylosis!

--------------------------------------------------------------------

11.11.2010

Nova juhlii kaksi vuotis synttäreitään! Isot onnittelut myös Novan sisaruksille!

Nova is now two years old! Congratulations also to Novas littermates!

--------------------------------------------------------------------

4.11.2010

Tinan tiineys varmistettu tänään ultrassa! Tosiaan pentuja tulossa! Otamme vastaan vielä pari ennakko varausta!

Tina's pregnancy was confirmed today by ultrasound!

--------------------------------------------------------------------

14.10.2010

Uusi sähköposti osoite: [email protected]

New email address: [email protected]

------------------------------------------------------------------------------

3.10.2010

Suuret onnittelut Akumalle, Danalle, Taikalle, Zetalle ja Tirrille! Yksi vuotta tuli täyteen!! Niin se aika rientää :)

Big congrats to Akuma, Dana, Taika, Zeta and Tirri! They are one year old! Time goes so fast :)

------------------------------------------------------------------------------

25.9.2010

Danan esimmäinen esiintyminen junnukehissä karkkilassa, tuloksena Jun Eh1. Tuomarina oli Fiszdon Katarzyna.

Danan first juniorclass show appearance in Karkkila, result Jun Vg1. Judge Fiszdon Katarzyna.

--------------------------------------------------------------------

9.9.2010

Salossa oli Tassut Ry:n järjestämä Match Show jonne suuntasimme Tinan ja Danan kanssa. Molemmat tytöt pärjäsivät hienosti vaikka karvattomia olivatkin, Tina isojen punaisten toinen ja Dana punaisten pentujen ensimmäinen sekä vielä BIS kehässä tuli kolmas sija!

We were in Match Show with Dana and Tina. Both girls were out of coat but still we had some good results! Tina was big reds second and Dana won puppy class and was BIS3!!!

4.7.2010

Olimme Mikin ja Tinan kanssa tänään Forssan näyttelyssä ja molemmat tytöt pärjäsivät hienosti! Miki oli AVO ERI/3 PN4 ja Tina upeasti AVO ERI/1 PN1 SERT VSP! Tuomarina oli Tino Pehar, Kroatia.

July 4th 2010, Forssa Int Show, judge Tino Pehar, Croatia

Tina was BB-1 and BOS, with CAC and Miki was BB-4.

------------------------------------------------------------------------------

25.6.2010

Olemme etsimässä uros tai narttu pennulle tämän vuoden lopulla sijoituskotia! Joten jos kiinnostuit ota yhteyttä: [email protected]

------------------------------------------------------------------------------

10.5.2010

Jade juhli neljä vuotis synttäreitään! Synttäri onnittelut myös Jaden sisaruksille!

Jade is now four years old!

------------------------------------------------------------------------------

9.5.2010

Salon ryhmänäyttely/ Salo group show

Tuomari/Judge Leila Kärkäs

Miki oli ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään ja sai tuloksen avo Eh1. Tyytyväisiä ollaan tulokseen, varsinkin kun Miki oli täysin kaljuna kehässä.

Miki got result very good from her first show and she was first from openclass bitches. Sadly Miki was just changed her coat.

Photos taken Maarit Haavisto

------------------------------------------------------------------------------

27.4.2010

Mikin silmät terveet!

Miki's eyes clear!

------------------------------------------------------------------------------

9.4.2010

Cainin selkä tutkittu tänään terveeksi!

Cain's back xrayed clear today!

------------------------------------------------------------------------------

2.4.2010

Kävimme Salon Match Show:ssa Cainin kanssa, paikalla oli myös Zeta ja Akuma. Cain oli isojen punaisten toinen ja Zeta sai punaisen nauhan, mutta ei sijoittunut. Akuma ei kehässä ehtinyt pyörähtämään vaan lähti aikaisemmin viettämään pääsiäistä :)

10.5.2008

Uusia kuvia lisätty Galleriaan ja Mikin sivulle. Sekä Jade viettää tänään synttäreitään, kaksi vuotta tuli nyt täyteen!

New pictures in Gallery and Mikis pages. And Jade is now two years old!

-----------------------------------------------------------------------------

9.5.2008

Uusi perheenjäsen tulossa!

New familymember coming!

-----------------------------------------------------------------------------

29.4.2008

Sivujen ulko asu uudistettu.

Pages updated.

-----------------------------------------------------------------------------

27.3.2008

Jaden isällä Yodalla (Erabor Indigo) diagnosoitiin SA, Jade poistuu nyt sitten jalostuksesta.

Jades sire Erabor Indigo was diagnosed 27.3.08 SA, Jade is now out of breeding

-----------------------------------------------------------------------------

13.3.2008

Röntgenissä paljastui ettei pentuja ole nyt Jadelle tulossa, mutta Jade ja Eddie yhdistelmä uusitaan seuraavista juoksuista. Seuraavat juoksut alkavat kesällä.

No puppies coming for Jade.

-----------------------------------------------------------------------------

9.3.2008

Uusia kuvia pävitelty, Jaden, Damin, pentuja.

New pictures.

-----------------------------------------------------------------------------

28.2.2008

Jade ultrattu tyhjäksi mutta yksi-kaksi pentua voi olla kohdussa, joten parin viikon päästä menemme röntgeniin vielä varmistamaan miten asia on. Yhdistelmä uusitaan seuraavista juoksuista jos nyt ei pentuja tule

No puppies Just in case Jade will be x-rayed.

-----------------------------------------------------------------------------

22.2.2008

Jade menossa ultraan 27.2

Jade is going in ultrasound 27.2

-----------------------------------------------------------------------------

11.2.2008

Uusia kuvia päivitelty sivuille

New pictures updated.

-----------------------------------------------------------------------------

28.1.2008

Eddie astunut Jaden, nyt sitten seuraillaan tilannetta

Jade is now mated with Eddie, now we wait.

-----------------------------------------------------------------------------

25.1.2008

Huomenna Jaden kanssa mennään tapaamaan Eddie sulhoa Ristiinaan

Tomorrow we will go meet Eddie in Ristiina.

-----------------------------------------------------------------------------

22.1.2008

Arco kävi terveystutkimuksissa ja silmät terveet, lonkka ja kyynärä tulokset saadaan virallisiksi silloin kun Arco rekisteröidään suomeen, mutta hyviltä näyttivät molemmat

Arcos eyes clear, hips A/A and elbows 0/0!!!

-----------------------------------------------------------------------------

17.1.2008

Jaden silmät terveet! Sekä Jaden juoksut alkoivat eilen joten kohta mennään Eddie-sulhoa tapaamaan

Jades eyes clear! Jade is also now in season so soon we will go meet Eddie-boy.

14.1.2008

Jade menossa 17.1 silmätutkimusiin, kaksi uutta sivua julkaistu: perustietoa rodusta ja sairauksia

Jade is going in eye examination 17.1.

-----------------------------------------------------------------------------

13.1.2008

Uusia kuvia Mikistä ja sivujen kuvia ja tekstejä muokkailtu hieman lisää.

New pictures from Miki and text updates.

-----------------------------------------------------------------------------

12.1.2008

Uusia kuvia Arcosta (Kariudogoya's Captain Arco) päivitetty.

New pictures from Arco.

-----------------------------------------------------------------------------

11.1.2008

Sivuja päivitelty, lisätty tekstejä sekä kuvia. Tervetuloa Suomeen Arco (Kariudogoya's Captain Arco), Arco on saapunut turvallisesti Suomeen ja matkaa kotiinsa Orivedelle.

Welcome in Finland Arco!

7.1.2008

Jälleen uudelle tulokkaalle Arcolle (Kariudogoya's Captain Arco) päivitetty omat sivut, Suomeen poika saapuu tämän viikon perjantaina.

Again new arrival will come here in Finland end of this week, you can se Arco from his own pages.

-----------------------------------------------------------------------------

31.12.2007

Miki (American's Wild Striker) on vihdoin saapunut kotiin 29.12 illalla.

Miki (American's Wild Striker) is finally arrived home!

22.12.2007

Miki-tyttönen (American's Wild Striker) saapuu suomeen 29.12 USASTA

Our girl Miki (American's Wild Striker) will arrive here in Finland at 29.12 from USA!

15.12.2007

Tulokkaan pitäisi saapua tämän kuun lopulla, päivitämme hänelle omat sivut heti kun on suomessa

Our new family member will arrive end of the month, we will update our new arrival pages when she is here in Finland.

-----------------------------------------------------------------------------

11.12.2007

Lähiaikoina selviää milloin uusi perheenjäsenemme saapuu suomeen, toivottavasti pian

Soon we will know when your new family member will arrive here in Finland, hopefully soon. -------------------------------------------------------------------

8.12.2007

Helsingin voittaja näyttelyssä Damien (Lord Of Odate's Inheritance Gopan) sai arvostelun jun EH. Tuomarina Frank Wildman, UK

At Finnish Winner Show Damien (Lord Of Odate's Inheritance Gopan) got juniorclass VG. Judge Frank Wildman, UK.

-------------------------------------------------------------------

27.11.2007

Jaden (Winslett's Carrie Bradshaw) lonkat olivat A/A ja kyynärät 0/0!

Jades hip score was A/A and elbows 0/0!

-------------------------------------------------------------------

6.11.2007

Jade (Winslett's Carrie Bradshaw) oli lonkka ja kyynär kuvauksissa, nyt odotellaan tuloksia

Jades hips and elbow are now x-rayed, now we wait for results.